Thursday, September 29, 2011

PARIS Jom!


ko paham tak betape leganya perasaan seorang yang di senarai hitam?
setelah berjaya di nyah senarai hitamkan?
eh..tak payah nak gelak2 sangat
bukan aku sorang je yang tak bayar eh
ramai je lagi
cumenya aku yang malang
di senarai hitam terlebih dahulu
mendahalui rakan2 yang lain
ape nak buat kalau name aku yang berada dlm senarai teratas?puihh~!



cuti yang diberi oleh Bos tidak disia2kan
bergegas aku ke tempat ni
demi melunaskan segala yang terbeban di pundak ni
kau dah?dah?
tak payah nak rase selesa sangat
baek pegi check cepat
ntah2 nasib kau pon same macam aku kan?
cepat!click link bawah ni utk semak status kau jugak
Pheww~aku dah lepas
bole tempah tiket pegi PARIS dah!
*joget joget mick jagger*



time kaseh abah temankan si Caca tadik

jadinya setelah selesai semua
barula terase lapa
terus heret abah ke mekdi menikmati sarapan pagi
ouh..pegi berkereta hari ni
sebabnye?sebabnye parking di STAR Sg besi penoh!
maka terpakse bekereta weh
parking di KL Sentral memang sangat mentersaketkan perasaan
1 jam 15min bersamaan RM8?
Puihhh~lebih mahal dari hidangan sarapan Mekdi okeh!
*terkilan*


Pulang
dah tentulah pasang muke belagak
kawan2 jangan ketawakan aku lagi yeh
aku bole ikot korunk melancong ke Bandung tahun depan
eh korang nak pegi Korea katenye
tapi aku prefer mau ke PARIS!
ashane?
ishkk!berangan..
padahal family vacation sudah di atur untuk ke Pangkor saja Disember tahun ni
tahun depan sabar-sabarlah
masih punya masa lagi
Pangkorlah dulu yeh
jadilah bukan?
Cuti-cuti Malaysia memadai
*patriotik ke sedapkan hati?*


okeh cukop
mulut menguap
mate berair
SELAMAT MALAM :)



P/s: Pstttt!kamu, kamu dan kamu jangn lupa semak ye

Sunday, September 25, 2011

CIMBians Raye~ ;D

Hai! Selamat hari AHAD~!
konpemla ramai yg maseh beraye
openhouse byk giler kn arini
tapi aku tak dapat pegi sbb xsehat
saket je perot ni
tak dptla nk mkn bebanyakkkkkk~demm!
dengan mase yg terluang dirumah
aku p0n rajen nk update blog
mcm lame je dh tperap dlm draft


Ini adela pertama kali aku beraya sbg warga CIMB~
okehh memperkenalkan barisan gadis2 semasa
Ara, Ayu, Caca, Mira dan Atie~
ni muke eksaited nak melantak
gagah time lunch mkn roti je 
semate2 nk simpan perot utk jamuan raye kul 5ptg

tu dia aihhhh~
kecur lidah tgk mknan wehh


bersame jejaka2 dari departmen kuh
sempit pon sebok je nyelit dorg ni 


tengokkk
siap nak berzapin plak mamat neh
ewahhhh~!


Okeh..semase jamuan makan
adelak ptandingan The Best Dress scr senyap
ni antara the TOP 4 kategori lelaki
pemenangnye adelah yg berkaca mata dan bbebaju melayu putih
Syabas Syadul! ;)
*bangge dept aku yg menang



ini plak The Best Dress kategori Perempuan
TOP 4 gak..
ehhh..pesal aku pon terselit?
tengan sedap2 melantak sate ayam uolls~
tetibe name kene panggil!
elehhh..tp x menang pon!ahaks~!
Pemenang gadis berbaju black n white yg freehair tu
syabasss!
*telupe name dier sbb laen2 dept




okeh sesi bergamba dgn The TOP 4

hahaha..sangatlah kan!
SANGAT~wekksss!



begamba lagik

ni antara membe2 dept aku yg gilo glamer
yg havoc dan yg best..dan ape2 ajelahhh~~


cer tgok pinggan sape yg penoh tu?

cer tengokkk?!!hahahaha
penchenta makanan mmg ginilahh
dah mmg kuat mkan
balun jela wehhhh ;P


gendang gendut tali kecapi

kenyang perot suke ati!!



Tata~



P/s : Malam ade open house lagi~nak pegi ke tak??nak ke tak??hoo0oo~


Friday, September 23, 2011

It's Fridayyy...FRIDAYYYY!

komen2 bajet mcm pekeje rajenla sgt nk keje SABTU khennn??haha




semua orang sukakan hari JUMAAT!
sudah tentu saya turut menyukainya~
yeayyy~!




P/s: Weekend yg penoh dgn undangan perkahwinan dan open house...selamat bersedia wahai perot! :)

Tuesday, September 20, 2011

Bukan Monday BLUES

Sebelom makeover
aduyai..serabotnye workstation aku *~*




Selepas makeover~
Tadaaaa!
eleh..padahal takdela chanteq mane pon..haha XD
tapi dengan sentuhan sedikit warne PINK
mampu menceriakan hari2 ku..cewahhhh

tak banyak yang bole aku hias2kan sgt
hari2 meje penoh ketas2..kang bubuh mcm2 hiasan kang
xmuat meje plak wehhh
wlaupon dh make over...tp maseh besepah2 sket
kne pepandai gunekan ruang yg sempit
apepon...kalo meje dah ade kale2 sket..pasti keje lebih bersemangat! *poyo*
keje dh stress...at least kalo tgk hiasan kt meja
tgk segale bnde yg bewarna warni
lapang sket dade..tol tak?


Papepon bekpes jangan tinggal
PENTING okehh~
cukuplah sekadar menjamah roti sahaje
bole jugak alas perot
barulan SEMANGAT~


muke besemangat nak buat keje neh
semangat tak?ceria tak?heeeee
hahaha...pepagi bolehla kan ;)


layankan ajelahhhh si Syasya ni oyy~
opismate ku yg sporting dan berdedikasi
pagi2 haruslah bergosip dan begurau senda dolu




Pergghhhh...!
rajen dan serius berbincang
memang kuat bekeje betol Executive2 Cimb neh
manela tau...pasni bole naek pgkat..hehe

ape yang penting
setiap hari kite kene mulekan dengan senyuman dan jiwa yang lapang
barula segala ape yg kite lakukan
akan mendatangkan hasil yang memuaskan :)


barulah bole bekeje dgn tenang~
Tenang ke??
hahahaha
segala perkara buruk atau baek kite kne pndg dgn positif k?

HAPPY WORKING EVERYONE! ;)
Have a nice day peeps!


*scheduled post*


P/s : Pilihan ditangan anda..samada ingin hidup ceria atau berduka. Anda tentukan sendiri~Hargailah hidup yang singkat ini dengan hati yang girang :)

Some people say

Gudnite~!


Sunday, September 18, 2011

Open House | BFF E-day

Semalam pegi open house umah opismate~
memang dh sedia kosongkan perot dari pagi
sampai2 je teros serbu makanan
berkali2..bukan sekali uolls!
tade mknenye nk tahan2 makan
rugi beb..rugi~


ader satay lagi tuhh
sedap plak..tak tahannn
tah bape cucuk bejaye masok perot aku ni haa


antara kengkawan yang datang
kenyangg?
kn?kn?
dah lepak lelame asyik lapa je rase..hehe



nampaknye owner blog semakin tembambambam...
syabas ye Cik Syasya! *~*


ni rombongan cik kiah yg dtg lambat
apedaaa~seb bek xhabes lg mknan aku rembat
minggu depan umah sape plak oyy?? :)


************************************************************************

Oh yeaa...tak lupe kepade BFF tersayang
di atas pertunangan beliau semalam
maap tak dapat datang ye babe~
Tahniah Nadea & Fiezal! ;)


Chanteq sangat okehhh!
Tahniah Nadea~
Welkam to da club darlink
Semoge berkekalan hingga ke syurga
Semoge tabah menempuh alam pertunangan ;)


konpius jup...
betunang ke menikah ni?teheeee
cantekkkk sgt!sgt!
apepon babe..
I'm so hepy for you!

dan Puan Qilah
Selamat pengantin Baru yehh
Tahniah Qilah & Lobo
Sory gak xdpt dtg majlis ko semalam~
Semoge berbahagia selamanya~







P/s: Musim makan nasik minyak dan juadah open house kn?Wahai perot, berpada2la ehh *~*



Friday, September 16, 2011

Tudung bawal jangan dilupakan~

Macam2 pesen shawl di lua sane
mcm2 jenis shawl kite dah jumpe
memang ko takkan teKEJARla pesen2 shawl ni
kejap je ade yang baru
semput asyik nak beli shawl baru je..
cemane dengan tudung bawal?
sian tesorok dalam almari kan?
haihh..rugi je
sebenarnye dgn sedikit kreativiti
tudung bawal akan kelihatan lebih menarik tawu?
tak caye meh tgk video bawah ni
pasni bole la jimat bajet asyik nak beli shawl baru je tiap2 mgu
haihhh..Syasya..Syasyaaaa
tak baek membazir..

nahhhh mari kite cube jimatkan kos
dengan tdung bawal pon anda mampu bergaya! ;)


aku memang ske pesen ade earing2 neh ;)



ini plak style mcm slendang Dato CT kan?

Jadi Selamat mencuba kawan2!!
ade bayk je video kt youtube tu
samada rajen ngn tak rajen carik je k ;)

 busan sudah dengan gaya shawl messy cemni?


maka Selamat bertemu lagi tudung BAWAL ku sayanggg~heee ;D



P/s: Gigih selongkar almari~haha

Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday # 2

Bergaduh kerana MILO AIS?



hahahaha...lawak giler video nehh!

so korg nak MILO AIS ke?



nak TEH AIS???hahaha






P/s: Milo memang mujarab sebagai pelawas~hoh0!Aaku suke milo..aku ske teh jugak..tatau nak wat pilihan cemane??

Saturday, September 10, 2011

Just saying

Sometimes,
I wish I could turn back time 
to correct the choices that I have made.
But what's done is done.






P/s: How pathetic it is~~ *sigh*

Tuesday, September 6, 2011

Panasonic GF2




pertama kali tengok video ni
terus jatuh cinta!
best giler kot camera cemni
utk sesiape yang duke DSLR tp besar gedabak nak bawak
bolela pakai camera compact camni
effect dier pon lawa
bole wat bokeh2
touch2 je screen dier..
bagi sesape suke snap2 gamba
suke bwk camera merate
seswaila pakai kamera kecik camni~

hoii~!kale pink plak tuhhh!! 
suker!




macam2 kale lagi ade :)
merah pon cantekk~



tapi harge dier lagilah CANTEK!!! ;P
tadi dok go0gle2 arge dier
erkk..bole tahan gak kan??


sebenarnye aku dari dolu peminat camera jename ni
sebab gamba dier lawa
xyah edit pon xper
camera aku yg dolu jename ni gak...
tapi xdela bole wat effect blur2 cemni
cer tgk..cer tgk video bawah nehh
macam senang jerkkk :)





senang kan?? ;)
fokus2 camtu je dah jadik gamba dier!






meh dgr review dr pompuan ni
senang kan?kn? ;)
alahai..mcm kena tambah wishlist lagi jerk~hoh0
keinginan yang tide batasan..aduhai~


ade sesape nak adiahkan utk aku takk??
ngehehehe~ XD



P/S: Nak tu..nak ni...semua pon nakkk! Tapi tak semua boleh jadi MILIK kita kan? :")

Monday, September 5, 2011

Yang mana satu idaman kalbu?


cakap pasal enpon sume tanak kalah
sume nak lawan sape paling canggih
sape paling up to date
hp sape paling mahal
hp sape paling tiptop
takde hp ibarat mcm ilang nyawa
eh yeke??


hp bkn lagi satu barang mewah
bukan lagi satu kehendak tetapi satu keperluan
menurut teori ekonomi kite sedia maklum kehendak adalah terbatas
tetapi sumber adelah terhad
ahh..sudah aku dok cite teori ekonomi plak dah~hoh0


yelaaa...sumber terhad..
maksudnye wang yang kite ade slalu tak cukop
tapi kehendak kite tak terbatas
nak beli baju la..nak bli kasot la
nak itula..nak ini laaaa
dan salah satu keinginan tersebut
memiliki enpon yg canggih2~heheheks


saye mau enpon canggeh
tapi bajet xdela besau bebeno
saye mau enpon canggeh
tp xreti nak pilih
aihh..aku bukan update sgt ngn gajet2 nehh
bile tanye kgkwan mcm2 dorang dok cadangkn
utk mggntikan hp cabok ku ituhh
kene gak bli enpon baru

ni antara yg tersenarai~
tp sumpah tak tau pilih yg mane..
nak sume bole??
pangggggg!!


 Sony experia arc


 BB torch 9860


HTC Chacha


 HTC Sensation


 I phone?








Samsung Galaxy S2!!



RAMBANG MATA
POKET RABAK~~~!

duhh..duh...



P/s: Yang mane??yang mane wehh?? *~*