Saturday, December 29, 2012

Entah

Masa berjalan dan kian berlalu
namun mengapa luka itu masih ada
sakit itu masih terasa
pedih itu masih perih
luka ini yang terdalam
bila mungkin akan sembuh?
entahlah..aku tidak pasti
cuma aku mohon
moga kau jangan muncul lagi
biar lenyap di telan waktu
entah...

Monday, December 10, 2012

CEMANE SAYA NAK MENGHIDUPKAN SEMULA MOOD UNTUK BERBLOG NI?
 CEMANE WEH? T______T






















































Sunday, September 9, 2012

Raya 2012


krikk..krikk..
percubaan menghidupkan belog yang terbiar lama
saya mulakan dengan berkongsi gamba raya
heyy..semua pun batak Oppa Gangnam Style acane?
Ape pun selamat hari raya! :)


P/s: Saya mahu let go Blekbery saya, curve 4. Ada yang mau tak?nanti saya update :)

Sunday, August 19, 2012

Raya dah tiba

Dengan ini
saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri
dan menyusun sepuluh jari
sebagai tanda memohon kemaafan
semoga raya kali ini membawa seribu kebahagiaan :)

Thursday, July 5, 2012

Setengah tengah

Selamat datang Julai
bulan yang pastinya di tengah
petanda setengah dari setahun berlalu sudah
azam masih sama tak berubah
tercapai atau tidak aku tak pernah endah
sakit pening tak kebah kebah
aku cuma harapkan Julai ini jadi bulan yang indah 
dengan kedatangan Ramadhan 
dengan hati yang tak penat bertabah
sungguh aku kuat
segala benda aku telan penuh pasrah
Ouh ya setahun sudah aku membanting tulang di meja kerja yang sama
TAHNIAH!
syukurlah :)
masih aku yang sama
dan masih si dia yang sama
masih dengan jiwa yang sama
masih itu dan masih ini..
syukurlah..
ya aku pasti ini akan jadi Julai yang Indah :)




Sunday, May 13, 2012

#Toyz4Kidz 2.0




Hai semua
Saya nak Promo event baru pulak
dari #CaringPeople

Sabtu
26 May 2012
Hospital Klang Tengku Ampuan Rahimah
2.00 pm - 6.00 pm

Kami telah membuat kutipan anak patung pada 5 dan 12 May 2012
Sumbangan anak patung untuk di dermakan sentiasa di alu-alukan


untuk maklumat lanjut
sila lawat kami di twitter


#Toys4Kidz



Saturday, May 12, 2012

Hari kejadian #TwtUpDarah CP 2.0

















Event berlangsung dengan jayanya
Syukurlah segalanya berjalan lancar :)
Okey skrg bole proceed ke next project kami pula
#Toys4Kidz



 P/s: Bahagia berada di jiwa-jiwa mereka. Terima kasih kalian :)

Sunday, April 15, 2012

#TwtUpDarah CP 2. 0


Meh nak promo sikit
kepada abang kacak dan kakak cantik
Jom derma darah jom 


Sabtu
21 April 2012
Sime Darby Medical Centre, Subang Jaya
8.30 am - 2.30 pm


untuk maklumat lanjut
sila lawat kami di twitter


#TwtUpDarahCP 


Jumpe di sana yerr! 


P/s: Saya pun pertama kali nak menderma darah ni. *cuakness* 

Saturday, April 14, 2012

Bowling Tournament

Awal bulan lepas kalau tak silap
Department aku ade anjurkan bowling tournament ni
macam biase baru terhegeh2 nak hupdate
yapeddaaa~
Malas nak taip pepanjang
Biarkan gamba berkata2~


Aku lettew yg semangat sangat nak men bowling tu
Bowling striker bagai


Memang menang bergamba je
Mainnyer tah hape2 tah
Manjang bola tersasar
puihhh!


Tu dia gadis2 dari Dept Operation & Credit Fullfillment


Ni ambam2 deparment aku yeh

Tau dah xkan menang
tu yang beriya amik gamba dgn hadiah dulu
mih mih mih 


Ratu dan Raja Longkang?
Sumpah kejam ade anugerah camni weh
Nasib bukan aku~lalalala



Ok ni department & Team yg menang
Kemain korang yerrr
Tahniah!


Begamba dgn abam yang menang no 1 ni
Amboihh..tanak kalah aku nak pegang adiah gak
Aku menang cabutan bertuah je pun




Tak menang hadiah
Menang bergamba pun jadilah yerr Caca?

Tahniah jugak untuk departmenat aku yg dapat no 3
Tahun dpn kt berentap lagi yerr~ :)
Sekian 


P/s: Tiada.



Saturday, March 31, 2012

Zumba Fever!

Holaaaa!
Selamat hari Sabtu.
Err mcm biasa blog ni asyik terbiar
Maaf blog~!
I bz uolls. Tak sempat nk corat coret kt sini
Hari2 balek opis pun kul 8
Sampai umah dah lewat2
Haihh pasrah jelah
Nak g gym pon xbrape nk sempat
Kalo dolu bole g tetiap hari
Takpun 2-3 hr seminggu
Skang dapat pegi sekali seminggu pun dh kira bersyukur sgt
Class yg aku cuba tanak miss adalah class Zumba!


Apekah Zumba?
Ianya adalah merupakan sejenis tarian
Best sesangat sbb ade gabungan tarian Mambo,Rumba, Hip Hop, Raggea, Salsa, Tango!
Kalo menari Zumba ni rase enjoy sgt
Tak rase mcm tgh besenam
sbb tarian dia sgt santai, mengasyikkan dan mempersonakan
Ok kat bawah ni aku kongsikan tarian Zumba
bole cube jgn memalu eh~hiks!
Let's Zumba!



































danza kuduro




Give me everything tonight




P/s: Sekali cuba pasti nak lagi. :)

Wednesday, March 21, 2012

Update laju-laju








Minggu bertabah.
Semua nak buat
Semua urgent
Semua nak hadap
Semua nak kejar
Bahagia dengan kerja bertimbun depan mata
Menangis tak berlagu aku
Selagi azan Isyak tak kedengaran
Jangan harap nak angkat punngung balik rumah
Sobs. Sobs.

Oh Tuhan kau permudahkanlah semua.
Amin.


P/s: Lame tak work out. Sobs.

Saturday, February 18, 2012

Let's workout!

Aku anggap semua dah kenyang makan tengahari
jadi takde sakit jiwa tgk gamba mknan byk2 kn?
heyyy sape tak suke makanan?
lagi2 pencinta makanan macam aku ni haaa~

Pagi-pagi dah melantak Nasi Kerabu
memang terbaek weh

ahh..kari ayam
tengahari makan kari memang ohsem
tak dapat menahan
pastu masok opis dah mengantokk kekenyangan
itu perkara biasa 


Pencuci mulot makan plak waffle kan..
kalo ade askem lagi terbaek

Ni minom petang kat opis
Opismate belanja
mmgla sangat membantu perkembangan badan aku


Bila weekend plak
kenduri sane sini
memang rugi kalo pinggan tak isi penuh


Petang2 dok lepak dengan kengkawan
Makan plak kek
kopi segala bagai
bergosip sampai ke malam
haihh makan lagi

Memalam kalo minom2
lepak2 tgk bola ke
lepak2 bergosip sane sini ke
konpom makan lagi
jadi nampak tak dah brape kali makan dalam sehari tu?


 YUPP! Saya memang pencinta MAKANAN!!


Jadi istilah DIET mmg dah tak wujud dalam hidup aku
di kelilingi makanan sedap2 dan kawan2 yg kuat makan
memang takde maknenyela nk diet
jadi ape cara yang aku ade?
bersenam dan bersukan!
haa tapi rajen ke?
giler tabah ke aku ni nak berjog petang2?
berfutsal dan berbadminton memalam?
Paling2 pun weekend2 g maen bowling
setakat bowling xdela pesen bersukan sgt kn?
hari2 kat opis dudok je wat keje smp ke petang

So aku dengan nekad g dafta gym terus
ni pengaroh kawan2 gak ni
so biler ade join class berbayar mcm ni
aku pon akan pakse diri utk bersenam kan?
malas memang malas..
tapi demi kesihatan aku gagahkan jugak

cukop beberapa bulan meh ukur meh
hahaha~


dengan semangatnya mari bersenam
okeh aku pakai kasut Futsal je
sbb kasot sukan aku dah koyak
sob..sob..sob..


rekod berlari paling lame yang aku ade
alahai takdela lame mane sebenarnye

Muke mase mula2 memangla semangat 
cer kalo dah berbulan2
dah berhari balek keje asyik bergym je?pheww~

Abam gym merangkap Personal Trainer aku~
Eh?dia pon dah kepenatan dah

ade macam2 kelas
ni salah satu 
Drum Alive
syok gak kelas ni
bole lepas2 geram ketok drum

 Orang tak ramai lagi
bolela snap2 gamba sane sini~

Ni class Body Step
jenuh gak ah melompat sane sini
seksa!! *nanges*

 Abam Gym maseh bersemangat

Aku plak dah separuh kojol kepenatan~Phew!!

Moral of the story?
kesihatan tu penting
peruntukanla mase untuk bersenam
alaa..bukan nak kurus sgt
cume utk buat tubuh kt rase segar,sihat dan bertenaga gitew~

Sekian!



P/s: Minggu ni banyak ponteng class erobik. Minggu depan kene lebih bersemangat!