Thursday, February 2, 2012

#Toyz4Kidz Part 2

Akhirnya aku punya kesempatan untuk update entry ni
Masih lagi mengenai #Toyz4Kids
Dimana hari kejadian kami bertentang mata dengan kanak2 di wad ini
Alhamdulilah, Segalanya berjalan dengan lancar
Zassss!
Tengok gamba lagi senang cerita


Tarikh: 21 Januari 2012
Masa: 2.00 Pm - 6.00 Pm
Lokasi: Wad Pediatrik HKL
Kehadiran: #TwitterJaya #CP #TeamSanchez #TeamBarbie  #Toyz4Kidz Crew


Aku sendiri pun teruja tengok patung2 yang bakal di agihkan ni


Final touch~
Cek balek barang2 yang nak di agihkan pada kanank2


Leka menyiapkan hadiah


Sedikit taklimat mengenai pembahagian tugas



Acara di mulakan dengan bacaan doa



Wajah kanak2 dan keluarga pesakit

Antara yang hadir memeriahkan majlis

Melihat wajah riang kanak2 ni membuatkan aku sebak
berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul bukan?



Tak banyak yang dapat kami sumbangkan untuk kanak2 ni

Tapi dengan berkongsi kegembiraan dengan mereka buat aku rasa puas

Tengok, betapa cerianya kan?


Acara pemberian hadiah mengikut wad


Haipp!Sempat je amek gamba dolu~!


Kehadiran si Badut tentulah lebih menceriakan :)

Bergambar bersama pesakit.


Akhirnya tugas selesai! 
Syukur Alhamdulilah
Misi berjaya~
Walaupun agak penat tapi seronok sangat dapat buat kanak2 tu gembira 


Dah kepenatan
Jom ngeteh!

Terima Kasih semua! Ini adalah pengalaman paling beharga!
Kalau ade aktiviti Amal mcm ni jangan segan2 panggil kami lagi~
Kecik tapak tangan nyiru saya tadahkan.


Ya, kami tidak saling mengenali
Tapi dengan menggunakan medium Twitter
Kami semua bersatu untuk aktiviti amal macam ni.
Hanya melalui Tweethandle dan Hashtag
Segalanya mungkin!
Menarik bukan?

Sekian 


P/s: Ternanti-nanti aktiviti baru dari rakan Twitter :)
P/ss: Pice credit to Bell_on :) (link)

2 comments:

MyzaAli Al-Jamalullail said...

Bestnyaa jumpa budak2 ni :) teringin join aktiviti mcm ni...

SyASyA SaNi said...

mmg best sgt!rase nk g join lg je :)