Monday, May 2, 2011

Petua kurus peliss!

Ade tak petua kurus yang tak payah nak sekat2 makan? Yang tak payah nak makan ubat pape? dan tak payah nak besenam tiap2 hari?ade tak?ade tak kawan?ouhhh!


yelaa....dah hobi memang suke makan..jenoh weh nak sekat sane sini...yelaa kalo tak makan mane nak dapat tenage nak wat keje ye tak?ouhhhdan takde bajet besar pon nak makan pil ke ubat sane sini apetah lagi nak g slimming centre bagai...kopak ah dwet aku weh..len ah kalo dwet tuh bole gugur dari langet! Nak besenam hari2?celah mane plak? Bangun pagi tak nmpak matahari dah kene kua g keje, balek plak biler dh tebenam matahari. Cemane nk besenam tuh? Yang terdaye aku wat hari2 sit ups jelaa....tak pon otw g balek keje tuh kene jalan kaki dr LRT station ke ofis tuh pon kire besenam gak kn?


kadang2 lelaki mmg pening pale ngn prangai org pompuan ni sebab terlalu obses dgn kurus. Dorg manela nak paham kan? Kalo kite tampil lebih kurus secare automatik akn buat kite lebih konfiden..ye tak? Terpulangla, ade pompuan yang selesa untuk tampil dengan badan berisi dan tak kesah gemok. Ade gak pompuan yang suke tampil kurus untuk lebih yakin dan untuk kepuasan diri. Betol kan?kn?korang kategori mane haa?? Aku mestila nak yang kurus..sebab slame ni aku dah cukop gemok dah weh. Sekarang ni mmg peringkat berjage2la neh..bkn stakat nak kurus je tapi dalam mase yang same nak sehat gak. Kalo obesiti kang susah macam2 penyakit datang nanti betol x?


dan ade beberape sebab jugak yang wat pompuan ni sebok2 sangat nak kurus. Dah tentu sbb pengaruh drpd selebriti. Bukak je majalah, bukak je TV makan hati weh tgk artis2 tuh kemaen lgsing..kemain bergaye dgn badan yg kurus kan. Dan artis2 ni jugak slalu jadik duta utk mcm2 produk pelangsingan dan juga menjadi duta slim centre dr bemacam jenamela. Jadi secara tak langsung kite pon akan terinspirasi dr dorang..betol x?
Pastu cube tgk kt pesbuk tuh plak punyerla ramai giler tag gamba model2 dr yg sexy2 sampaila kpd yg pakai busana muslimah. Dorg sume sgt kurus, langsing dan bergaya kan?ouhh..makan hati dan jeles tgk org camtu.Dalam mase yg same kite pon becite2 nak jadik mcm dorg. Betol x kwn2? Tak kurang juge biler kite tgk blogger2 yg hot giler mcm Hanis Zalikha, Maria Elana, Nurulbadiah dan ramai lagilah..mereka sgt gojes okeh!Maka mate yg melihat pon terase kagum dan mau mencontohi mereka. Persoalannya adakah perkara ni normal utk setiap wanita??mahu KURUS KURUS dan KURUS!!



okeh..gamba2 kat bawah ni antara artis yang aku suke sgt tgk body figure dorg~nanges wo0ooo

 Megan Fox

 Bella Swan si vampire

Megan Fox lagi

 Nicole PCD

 Hana Tajima



Model mane tah..tp kurus sgt kot! 

Duta slim world!
*nangessss*


Kesimpulannya??
AKU NAK KURUS GAK~~!

MAHU LEBIH KURUS!!


Bole tak saye transfer daging lebeh kat awak sayang??
pelisssss!
Kalola bole kannn *~*


Menu diet ke camni??
*tepok2 dahi
dahh tak payahla ko nak nyesal caca oyy kalo dh sedap ko telan sume




rakan berDIET~
bulan ni awak ade tugas untuk pastikan saye lebih kurus oke Enchek?? Y___Y
ouh tolonglahhh



^SyASyA^



P/s : Berkali2 acu baju dan seluar takot tak muat~Phewwww!!

4 comments:

RuZaNNa said...

awk dh kurus la syasya...dh lawa dh tu..btl..ikhlas nii..kurus2 sgt pun xctk gk..

azalia hjsalleh said...

yg penting sihat tubuh bdn

RYNN said...

dear syasya...

nak kurus kan?... lawat la blog akak. ...

maybe this will help u for ur wedding

get the info then u will knoe

insyaAllah ...

thanks dear,

email : iamrynn@hotmail.com

http://iamrynn.blogspot.com/

Az-Zahra Fauzee said...

gemok ke?
xpon...
elok maintain je...
huu~
ce ukur bmi..
rase macam dah ideal.. (^^)